View Single Post
Eski 10-01-2007, 14:01   #28
sevkettahanci
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-01-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 15
Selahattin Bey! Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
[ Meyvecilikte yanlış çeşitle bahçe kurmanın sonuçları çok ağır olabilir. ....
Türkiye'de bulunan yerli ceviz çeşitlerinin meyve özellikleri haricinde diğer özelliklerinin tam anlamı ile belirlenmemiş olmasındandır. Ayrıca hangi ceviz çeşidinin hangi bölgelere uyum sağladığının belirlenmesi için gereken adaptasyon çalışmaları henüz tamamlanmamış ya da yapılmamıştır.
-Yerli çeşitlerin verim ve yapraklanma (uyanma) tarihi özellikleri tam olarak belirlenmemiştir. ......dikeceğiniz çeşidin yörenizde görülen ilkbahargeç donlarından sonra uyanması tavsiye edilir. çeşidin geç yapraklanması ilkbahar geç donlarından kaçış imkanı sağladığı için oldukça önemlidir.] demişsiniz. Zira benim tereddütlerim de bu noktalarda olmaktadır. Yanlış bir fidanla bahçe kurmaktan korkuyoruz. Babamlar da bu hafta sonuna fidanları dikmek istediği için kusura bakmayın acele ediyorum. Bu itibarla, cevizlerle ilgili genel bilgiler değil de bu çeşitlerle ilgili yol gösterici olursanız çok memnun olurum.
1- Yalova3 ve Yavuz (tozlayıcı olarak) cinsi fidanlar bahsettiğim bölge şartlarına uygun ve geç yapraklanan fidanlar mıdır, (Yavuz cinsi fidan Yalova 3'ün tozlayıcısı mıdır?)
2- Değilse, bu şartlara en uygun fidanlar hangileridir?
İyi çalışmalar...

sevkettahanci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön