View Single Post
Eski 09-06-2010, 13:46   #49
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jeomeo Mesajı Göster

Üstad Ben Oki bir bonsai dergisi kapağındaki ağacını gösterir ve der ki " Bu bir bonsai. Bon ve sai, 'bon' yani saksı; bunu bonsai yapar. Bu yüksek kaliteli saksıyı 250$'a aldım ve evet bonsai ucuz değildir. Eğer birisi 'bon' yerine plasik kullanırsa 'plastiksai', mika kullanırsa 'mikasai' veya cam kullanırsa 'camsai' yapabilir."
Herkese iyi gunler.
Bonsailover, emek verip yaptigin yeni saksinla aramiza hos geldin.

Turkiyede bonsai saksisi sorunu var, herkes istedigi gibi saksi bulamiyor. O yuzden bircok arkadasimiz, bu sorunu cozmek icin denemelere girisiyor ki bence olumlu bir sey. Aslinda seramikle ugrasan ve ya ilgi duyan arkadaslarimizin seramikta bu ise el atmalari cok daha guzel olur.

Jeomeo'nu belirtigi gibi bonsai seramik saksilarda bir baska duruyor. Ama japonca bonsaideki bon(saksi)yalniz klasik, seramik saksilari icermiyor. dogal bir kaya parcasi, dogal duz tas, dogal duz tas gornumunde seramik ve ya oyuk kaya seklindeki seramikler de bon(saksi)dir bonsaide.

Plastik, ahsap vs den yapilmis saksilar da egitim saksisi olarak kullanilir cogu kez.

Agacinizi tamamliyan estetik bir guzellikteki saksi, seramik olmasa da kimi zaman
agacinizla uyum icerisindeyse seramik saksiyi aratmaz(Tekin beyin calismalarinda guzel ornekler vardir ve kimi zaman hazir alinan seramik sakilara dikilmis,ama agacla uyum icerisinde olmiyan bircok saksidan daha guzel calismalar.)

Hepinize saksilari icerisinde uyumla dikilmis bonsai calismalari diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön