View Single Post
Eski 09-06-2010, 07:29   #12
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Sistemimizin çalışma ayrıntılar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi artemisia10 Mesajı Göster
Sn.Epsody bu konudaki çalışmalarınızı merakla izliyorum ve size teşekkür ediyorum.
Sevgili artemisia10, İlginize sonsuz teşekkürlerimi sunarım, Sistemi düşünürken her yerde ve biçim olarakta balkona çatı arasına bahçede bir köşeye sığabilecek büyüklükte olabilecek.

Burada ki eksik anlaşılmaların sebebi benim bu uygulamayı kendi teknik becerilerimle şekillendirme olanaklarımın herkesin bu imkanlara sahip olamamasından gelmektedir, hatta bu sistemi kurdurmak için çevrelerinde bir uzmanın olmayışı işleri dahada zorlaştırmaktadır.

Sevgili artemisia10, Sistemimiz havasız yanma esasında organik atıkların kompostlaştırmasını sağladığından mutfak atıkları tek çeşit olarak dahada bu süreci yavaşlatacaklardır.

Biz bu süreci kısaltarak kabımızın kompost üretmini hızlandırmak bizim elimizde olan bir durum, bilindiği üzere mutfak atıkları yeşil malzeme olduğundan atıklarımız kadar karbon malzeme ilavesi yaparak işlem süreci hız kazanacaktır, karbon malzeme olarak çevremizdeki kurumuş ağaç yaprakları odun talaşı buğday kepeği ufalanmış saman parçaları hatta bitkilerimiz için temin ettiğimiz yanmış ahır gübreleri burada kullanarak sistemimizin işleme sürecini hızlandırabiliriz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi artemisia10 Mesajı Göster
Bir de sisteminizde orta kapaktan kompostun nasıl alınıp elendiğini tam anlayamadım sanırım çizerseniz daha iyi anlaşılır.Saygılar...
Arkadaşım sistemimizde olgunlaşan kompostu alacağımız kapak kabımızın altında olduğundan, kapağı açtığımızda olgunlaşan kompost bizim önümüze gelecektir, burada bir açıklama yapmam lazım, kompost kapağını açtık kompostumuz olgunlaşmış hali var ama nemli görünüyor, bizim yapacağımız bir şey komposta ihtiyacımız olduğunda kabımıza mutfaktan atık ilavesi yapmadan biraz beklememiz gerekecek, kompost alma işlemi tamamlana kadar atıklarımızı başka bir kapta bekletmeye alıp, olgunlaşan kompostu aldıktan sonra bu atıkları ilave edebiliriz tabii karbon malzemeleride karıştırarak. Aldığımız olgunlaşmış kompostu eledikten sonra elek üzerinde kalan iri parçaları kompost kabımıza tekrar bırakabiliriz, açıklamalarım da anlaşılamıyan taraflar için tekrar yorumlarınızı alabilirim sevgi ve saygılarımla tekrar teşekkür ederim.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön