View Single Post
Eski 08-06-2010, 23:04   #10
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Mutfak atıklarını çöp olmaktan kurtaralım.

Arkadaşlar bu yöntemi düşünmemin sebebleri başında ilerlemiş toplumların atıkları değerledirmeye yönelip geri dönüşümle tekrar ekonomiye kazandırarak artı değerler üretirken ayni zamanda kendinden sonraki nesillere temiz bir çevre bırakma anlayışıyla hareket etmelerini gıbtayla takip etmişimdir.

Bizi ağaçlar net çatısı altında birleştiren temel duyguların başında bitkiler ve doğa anlayışının bizlerde yarattığı sevgi ve mutluluktan ileri geldiğidir. Hepimizde doğaya ve bitkilere olan bu duygularımızı hayata geçirecek bir eylem birliği içinde olarak mutfakta çıkan atıklarımı değerlendirerek bitkilerimizin besin ihtiyaçlarına çevirelim.

Bundan böyle mutfak atıklarımıza çöp anlayışını bırakarak çöp konteynırlarına bu atıkları gütürürken naylon poşet kullanımındanda kurtularak çevremizi dönüşümü olmayan atıklarla doldurmaktan da kurtarmış olacağız, unutmayalım ki organik atıkların yeri çüplükler değil, onlar bize toprağın emaneti oluğundan bizlerde bu emaneti gerçek sahibine teslim etmek mecburiyeti ile insanlığımızın bize borcudur.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön