View Single Post
Eski 08-06-2010, 22:08   #1
oxygene
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Plastik malzemeler ve kanser?

Merhaba,

Bir süredir kafamı meşkul eden bir konuda forum üyelerine danışma gereği duydum. Bildiğiniz gibi özellikle topraksız tarımda kullanılan yetiştirme ortamları genellikle platik ağırlıklı. Örneği saksılar, sulama sistemleri, bitki destekleri vb.. Özellikle sera ortamlarında sıcaklık normal ortamlara oranla biraz daha yüksek ve genellikle doğrudan güneş görmektedir. Genelde bu tür amaçlar için üretilen plastik ürünler genellikle en son kalitedeki plastik ham maddeleri kullanılarak üretiliyor.

Benim merak ettiğim özellikle plastik yetiştirme saksıları ve sulama sistemlerini kullanarak yetiştirilen meyve ve sebzeler kanserojen etki yapabilirmi? Bitkiler tüm besinlerini bu plastik ürünler ile alıyor ve bu ortamlarda yetişiyor. Yukarıda da belirttiğim gibi yoğun nem, ısı ve ışığa mağruz kalıyorlar.

Bu konuyu daha önce hiç düşünmemiştim ancak yaklaşık bir ay önce bir marketten damla sulama için kullanılan spagetti denilen siyah hortumlardan alırken satıcı kadın aklıma soktu. Çünkü bu ürünler genelde en kalitesiz malzemeler kullanılarak üretiliyor. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar düşünceleri paylaşırlarsa çok sevinirim.

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön