View Single Post
Eski 08-07-2005, 10:20   #2
Erkan Aktaşgül
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-06-2005
Mesajlar: 98
Toprak: Ya karışımların özelliklerini öğrenip kendimiz yapıyoruz ya da hazır bulup satın alıyoruz. Kendi karışımlarımız için kullanılacak malzemeler (torf, perlit, kum, çakıl vs) zaten hemen heryerde bulunabiliyor. Hazır malzeme için arayışlarımız sürüyor şu sıralar.

Mesela ben bir çeşit kedi kumunun toprak olarak kullanılabileceğine dair (bir çeşit volkanik kayadan üretildiği için) okuduğum makaleden Tarık'a bahsettim. O da beğendikte bu kedi kumunu araştırdı ama bulamadı. Yalnız çok güzel başka birşey buldu bu sırada. Akvaryumlarda kullanılan bir volkanik kaya. Kullanıyor ve ilk izlenimleri çok çok olumlu. Sanırım ileriki zamanlarda deneyimlerini daha detaylı açıklar bize.

Büyük ihtimal bu buluşu ben de toprak olarak kullanacağım artık. Çünkü inorganik topraklar (volkanik kaya, akadama, perlit, vermiculit, seramis vs.) böcekler ve kök çürümeleri gibi bazı unsurlar açısından çok daha güvenli.

Yani toprak konusunda araştırmalarımız son hız devam ediyor. Bu konuya çok önem veriyoruz çünkü sulama ile ilgili oluşan sorunları da iyi toprak kullanarak büyük ölçüde önlemek mümkün. İyi bir toprak bulup satın alacağımız yerleri belirleyebilirsek yeni başlayanları da (aslında hepimizi) çok büyük bir dertten kurtaracağız.

Türkiye değil de bonsai ile ilgilenen daha fazla kimsenin bulunduğu başka herhangi bir ülkede olsaydık emin olun hiç bu kadar uğraşmamıza gerek kalmayacaktı. Gidip bir bonsai dükkanından satın alırdık tüm ihtiyaçlarımızı. Umarım o günleri de görürüz.

Araştırmaya ve okumaya devam.. Kendinize iyi bakın.

Erkan Aktaşgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön