Bukaşi topu nasıl yapılır.?
Aslında Em ile pirinç kabuğunu karıştırıp top haline getirilerek yapılır. Bu
bana göre pahalı bir yöntem.
Burada söz konusu olan
bukaşi topunun yapıldıktan sonra üzerinin beyaz küf ile kaplanmasıdır. Bu topun
olgunlaştığını ve kullanılabilir olduğunu gösterir.
Oran her zaman 1/3 dür.
Yani
3 kova toprak;
( 2 kova orman toprağı ve 1 kova orman ağaçlarının dibinde yıllarca birikmiş ve küflenmiş yapraklar.)
1 kova bukaşi
(bunu biliyorsunuz, 30 kg iri kepeğe 10 kg ema
ktif yedirmiştim. Bukaşi kovalarında kullanıyorum. Kurutursanız 1 yıl kullanırsınız.)
Ve 2 litre EMA (em ile pekmezi karıştırmıştım)
Sonra toprakları ve bukaşi (kepek) karıştırdım.
Karışıma bukaşiyi (kepeği) ekledim. Ortakcılar çoğaldı, yardım ettiklerini sanmayın.)
klorsuz su ilave ettim.
(
ondan önce )ema' yı karıştırmıştım.
devam...