View Single Post
Eski 07-06-2010, 22:23   #56
Carlos_Cortes
Ağaç Dostu
 
Carlos_Cortes's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 115
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gatay Mesajı Göster
Sayın Carlos Cortes , bende de Crassula Perforata'nın farklı yapraklı olanından var. Benimkinin kenarları kırmızı değil. Çok fazla büyüyünce suyu yetersiz kaldı sanırım dip yapraklardan kurumaya başladı. Bende tepelerinden koparıp tekrar ektim. Onlarda hızla büyümeye başladı. Benim gözlemim ise çok fazla su istiyor ve hızla büyüyor. Susuz kalmaya dayanamıyor. Sizinkinin acaba suyu mu yeterli gelmedi. ?

Bir diğer eklemem ise Beşiktaş'da otobüs duraklarının bulunduğu yerdeki bitki satan kişiden bende kaktüs aldım. İlk aldığımda sorun yok. Ancak ikinci aldığım bir hafta içinde yan tarafından resmen içine çekip yamuldu. Bitkide çürüme belirtisi görmüyorum ancak yarısı yamuk durumda . Sizin yaşadığınız şaşkınlığı bende yaşadım. Sizin ki yine de iyi durumda Sizin yaşadığınız durumu okuyunca acaba bitkilere fazla mı hormon veriyorlar diye düşündüm. Acaba neden bu şekilde bitkinin formu değişiyor.
İlk olarak Crassula Perforata konusunda çok çok fazla su vermiyordum. Sanırım bu yüzden gelişimi son derece yavaş. Şimdi onu tek bir saksıya alıp suyunu da daha bol vereceğim.

Beşiktaş'da bitki satan kişi, sanırım bol bol gübre ve hormonlarla büyütülmüş kaktüsler satıyor. Bitki de bu yüzden ev ortamında afallıyor ve alışmış olduğu besini alamadığı için küçülüp içine çekiliyor sanırım. Zaten Taner Angay'ın serasında oğlu Muzaffer Bey'le yaptığımız sohbette şöyle bir şey söylemişti: "Babam echinocactus'leri birkaç yıl satmayı düşünmüyor. Çünkü bu bitkiler en az 15 yaşında. Fakat Çin'den gelen echinocactus'ler 2 - 3 yaşında olmalarına rağmen neredeyse bizimkilerden büyük."

Carlos_Cortes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön