Konu: Çim
View Single Post
Eski 07-06-2010, 16:02   #254
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sayın metushaley, toplam alanım 25 m² dediğiniz için ses çıkartmak istemedim.

Bahçemde çam ağacı var diyorsunuz, çamın altında çim olmaz onu baştan söylemek isterim.
Bu konu ile ilgili önceki yazılanları okuyamadınız galiba okumuş olsaydınız bu zamanda tohum ekerek çim yapmayı düşünmezdiniz. Şimdilerde rulo çim yapılabilir, tohum ekmek için geç kaldınız.

Allahtan alanınız dar yoksa bayağı bir iş aldınız üzerinize diyerek başlayacaktım sorunları sıralamaya.

Sizi tatmin eder mi pek bilmiyorum ama ben bildiklerimi sizinle paylaşayım.

Killi toprak bayağı dert oluyor ama siz üzerine 15 cm kadar yeni toprak attığınızı söylüyorsunuz bu iyi taraf, peki sulandığında toprak suyu emebiliyor mu? Drenajı iyi olmazsa çim kökleri bozulup, hastalanıyor.
Aşağı yukarı 25-30 cm kadar emilmesi gerekir ki çim kökleri bu kadar uzar.
Yabancı otları mutlaka yok etmeniz gerekir, ot öldürücü atmakta da geç kaldınız. O zaman çıkan otları mutlaka el ile toplamanız gerekir ki bunu kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bu zamanda ekilen çimler genelde mantar hastalığına yakalanıyorlar. Bunu da göz önünde bulundurarak mutlaka sulamayı sabah erken saatlerde yapmanız gerekir.

M² ye 60-70 gr. tohum atmanız lâzım, karınca faktörünü unutmayın.

Tohum attıktan sonra üzerine ince bir tabaka halinde kapak toprağı serptikten sonra silindirleyin veya pat patlayın ki tohum iyice toprağa girsin.

Sulamayı yağmurlama şeklinde yaparsanız toprak oyulup da çukurlar meydana getirmez.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Kolay gelsin.
,

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön