View Single Post
Eski 09-01-2007, 20:16   #18
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aybala Mesajı Göster
peki nasıl yaşayacağız?
Eğer ben bakabilirim derseniz illaki sağmal bir hayvan. Koyun olur, keçi olur, inek olur. İnek en fazla işçilik isteyen tabii. Sonra hergün taze süt, peynir, yoğurt. Ortalıkta oynayan, zıplayan kuzular.

Sonra sıfır işçilik bol yumurta verimi ile bir kümes. tavuk, kaz, su varsa ördek.
Ama ördek biraz pis ve obur bir hayvandır. Çiçek bakıyorsanız ördek çok zor. Sularınıda çok kirletirler. Fakat o pis su iyi bir gübredir.
Kaz çok iyi bekçidir. Yabancıya derhal tepki verirler. Üstelik sesleri çok tiz olduğu için bahçenin neresinde olursanız olun duyarsınız. Çin kazlarının uçarak yabancılara saldırdığı anlatılır.

Kümesiniz zenginse etrafta çekirge, salyangoz, kene gibi mahlukatlar pek barınamaz. Üstelik her sabah yediğiniz yumurta çok lezzetli olur. Ben yazın tavuklarıma hiç yem vermiyorum. Prensip olarakta 3 saatten daha eski yumurtayı yemem. Köpeklere veririm.

İllaki köpek. Çünkü siz tavuk, kaz aldığınız zaman etraftaki et obur hayvanlar için güzel bir yiyecek kaynağı oluyorsunuz. Sansar, tilki veya komşu köpekleri uzak tutabilecek, fakat sizin baktığınız hayvanlara zarar vermeyecek, yabancılara karşı şüpheci bir köpek. Öyle golden retriver, dalmaçyalı, bob tail gibi ırklar pek verimli olmaz. Ve muhakkak kedi. Tavuk varsa fare vardır, yılan vardır.
Hepsini bahsi geldikçe anlatırım.

Şimdilik iştahınız kabarması için;
Name:  kaz yumurtası.jpg
Views: 23734
Size:  9.2 KB Name:  Pit bull vahşeti ve cimcim.jpg
Views: 13119
Size:  9.8 KB

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön