View Single Post
Eski 06-06-2010, 19:33   #9
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Malç Yapımında ayrıntılar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sevgili Epsody,

Yaz aylarında yapılacak mulç, kesinlikle ve kesinlikle yemek artıkları, ve taze ahır gübresi içermemelidir. Bir başka problem de saman ile karışık ağaçkabukları ( özellikle de çam kabukları) ile malç yapılmamalıdır.

taze ahır gübresi ile yemek artıkları aşırı sinek davet edcek, samanlı ağaç kabuklarıda yangına davet çıkaracaktır.

Sevgiyle kalın
Sevgili ensar Bazı detayları açıklamadığımdan, açıklamalarında haklılık payın var, ben zaten organik atıkların toprak üstüne rastgele atılmasına doğaya vahşi müdahale olarak niteledirmekle oksidasyona davetiye olarak kabul etmişimdir, oksidasyon kunularında hep bunu ortaya koyarak toprağın üstüne düşecek bir yaprağın bile oksidasyona tabii olarak çürükçül bakterilerin faaliyet alanına dönüşerek toprak için olumsuz gelişmeler meydana gelmesi olağandır.

Benim burada mutfak atıklarını çekerek fermantasyon esasıyla sıvı gübre kullanımıyla kalan posaların olgun ahır gübreleriyle karıştırılarak uygulanan bu atıklar em le aktif edilerek fermantasyona tabi tutulmasıyla em'in içindeki etkin mikro organizmalarla hakım duruma gelmiş bu atıklar artık sizin değindiğiniz olumsuzluklara meydan vermeyecek durumda olduğundan, burada endişe edecek durum söz konusu olmayacaktır.

Sizin diğer bir endişenize gelince çam kabukları asidik özelliği ile pek kabul görmemektedir, malçımıza saman katmış olsak bile bitki köklerindeki nemi daim olması bakımından malç malzememiz sulamada ön planda olarak daima nemli kalacağından yanma olayıda gerçekleşmesi mümkün görülmemektedir.

Arkadaşım ensar bu konu başlığına gözlem ve yorumlarınla katılarak olumsuzlukları ortaya koyarak, konun ayrıtılarının açıklanarak getirmiş olduğun katkılarına teşekkürlerimi sunarım.

Arkadaşım ayrıca taşınma esnasındaki ağaçlarına gösterdiğin titiz çalışmalardaki gayretinden de seni kutluyorum, bu çalışma ağaçlar net çatısı altındaki ağaç dostu sıfatına en layik bir davranış olarak nitelendiriyorum.

Çalışmalarında başarılar diler mutluluğun daim olsun, sevgi ve saygılarımla hoşça kal.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön