View Single Post
Eski 09-01-2007, 19:15   #12
uyar11
Ağaç Dostu
 
uyar11's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2006
Şehir: Amsterdam
Mesajlar: 375
Sanirim pamuklu bitleri artik gorebilmisindir. Bir toplu igne ucuyla alip beyaz bir kagidin icinde ezersen, o un gibi bembeyaz hareketsiz seylerin icinden kahverengi bir sivinin ciktigini gorursun, bu da onlarin yasadigini gosterir.
Ben kendim onlardan kurtulmak icin Turkiye den getirdigim Basudin adli bir insektisit kullaniyorum, oldukca etkili. Ayrica Admire (Bayer) adli insektisit de sistemik olarak kullanildiginda, bu ilaci emen bitkileri yemeye kalkisan zararlilar uzerinde etkili. Turkiye de satisi varmi bilmiyorum ama oldukca pahali bir ilac.
Yapabilecegin baska birsey de istila edilmis ve zarara ugramis bolumleri mumkunse kesip yok etmek **** mekanik olarak uzaklastirmak, bunun icin, kaktusunu saksisindan cikarip fazla zedelemeden butun topragini ve kurumus olan kokleri yok etmek, fazla sert olmayan bir firca ile (eski bir dis fircasi **** yagli boya fircasi gibi) gordugun butun zararlilari uzaklastirmak, hatta bunu su icinde bile yapabilirsin ve daha sonra da bir gazete kagidi uzerinde oda sicakliginda bir hafta kadar kurumaya birakabilirsin, en son olarak yeni bir saksiya yeni bir toprakla dikebilirsin, topragin islak olmamasi gerekiyor. Baharla birlikte canlilik gorunmeye baslayinca normal uygulamaya baslayabilirsin.
Umarim yardimci olabilmisimdir.
Saygilarimla,
uyar11.

uyar11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön