View Single Post
Eski 05-06-2010, 11:43   #1
doguladini
Yeni Üye
 
doguladini's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-10-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 9
Wink Dere suyu mu, Çeşme suyu mu?

Arkadaşlar bu konuyu araştırdım; benzer sadece bir konuya rastladım; saksı bitkisini sulayan bir arkadaş sanırım nişanlısıyla rekabet halinde bitki yetiştiriyorlar, bizimkisi içme suyuyla fark atmayı deniyor ama tam tersi bir durumla karşılaşıyor. Sorusu da yanıtsız kalmış. Sadece o arkadaşın deneyiminden bir sonuca da ulaşamadım çünkü nişanlısı göründüğünden daha uyanık çıkabilir o gittikten sonra maden suyu, süt, portakal suyu vs. ...Neyse ben konuma dönmek istiyorum.

Bahçemin toprağını ehilleştirdiğim kesiminde bazı sebzeler yetiştiriyorum. Çeşme suyuyla ne kadar sularsan sulayım bitkilerin boyunda gözle görülür bir fark göremiyorum yalnız bir yağmur yağıyor (çok da değil) bitkiler resmen coşuyor, hepsi bükük boyunarını kaldırıyor ve boyları da uzuyor, gürbüzleşiveriyorlar bir anda. Burdan hareketle bahçemi belediye vasıtasıyla getirteceğim dere suyuyla sulamam bitkiler için daha mı iyi olur? Bu aklı da bana çok su tükettiğim için beni iskiden arayan bir görevli bayan verdi; artık o maddi açıdan dedi, yakınlarda göl var, beyük bi göl (büyükçekmece ). Artık ordan mı belediye getirir , benzin vs. ne kadar tutar tam bilmiyorum. Bitkilerin gelişimi açısından, İktisad anlamında da bilen veya deneyen arkadaşlar varsa tavsiyelerinizi bekliyorum...
+ bir sorum daha olacak; yağmur yağdığında bitkideki bu gürbüzleşme sadece suyun kalitesine mi yoksa ilaveten yağmur yağdığı esnada oluşan iklimsel etkinin bitkiyi ferahlatıyor olmasına da bağlı mıdır? (Eğer böyleyse sadece dere suyu aynı etkiyi göstermeyebilir.)

doguladini Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön