View Single Post
Eski 31-05-2010, 01:26   #86
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Topraklarımızın organik maddesi eksik.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi artemisia10 Mesajı Göster
Toprağı nezaman gübrelememiz gerekiyor ve birde yabancı otlar var hangi sırada bu işlemleri yapmamız gerekiyor kimyasal ürünler kullanmadan toprağı iyileştirmek istiyorum.Hatta gübremizi bile kendimiz yakabiliriz diye düşünüyorum .Ama burası yaklaşık 9 dönüm ve pratik hiç bir uygulama yapmadık daha önce acaba biraz hayal mi kuruyorum...Malum bakmakla usta olunmuyor...Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sentetik veya kimyasal gübrelerin alternatifi organik gübrelerdir, organik atıklardır, mutfak atıklarınızı taze ahır gübrelerle homojen bir karışmla gübreleriniz daha zengin yapı kazanırken aynı zamanda daha yoğunluk kazanacaktır.

Toprağınızın organik yapısının artırılması için ağaçlarınızın budama artıklarnıda öğüterek malç yapımında hazırladığınız gübrelerin üzerine örterek toprak yapısına büyük zenginlik sağlamış olursunuz tabii bu işleri sonbaharda bitkiler olmadığı ortamlara uygulamalısınız.

Hatta bu işlemi sebze dikim parsellerine öncelik vererek yaparsanız baharda dikeceğiniz bitkilerinize iy bir bitki toprağı sağlamış olursunuz, başlığa ilgi duyarak sorduğunuz sorularla bana çalışmalarımı açıklama fırsatı verdiğiniz için size teşekkür ederim, sevgiyle kalın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön