View Single Post
Eski 30-05-2010, 21:37   #28
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi philis Mesajı Göster
En son resimdeki tomurcuklu kaktüsümün tomurcukları yumuşayıp, kahverengileşip düşüyor 3tanesini kaybettim. Bugün 1i daha kararmaya başlamış. Suyunu çok vermiyorum. Susuzluktan mı oldu, fazla sudan mı oldu, direk akşam güneşi görüyor o yüzden mi oldu bilemedim..çok heveslenmiştim gözümü ayırmıyordum, fazla ilgiden oldu herhalde
Sayın philis,

Dün bende bir tane tomuıcuğun hafif solmaya başladığını görmüştüm. Bugün iyice kahverengiye dönmüş ve kurumuştu. Sebebini bende bilemiyorum ancak benim evde muhabbet kuşu bazen oda da serbest kalır ağaç gibi çiçeklerin üzerine tüner, bazen kızım eli ile oynar tomurcukları. Tomurcuğun dip kısmının bu nedenlerle zarar gördüğünü ve solduğunu düşünmüştüm.

Sizde de aynı şey olduğunu öğrenince başka birşeyde olabilir diye düşündüm. Ancak benim diğer tomurcuklarımdan birisi oldukça kabarmıştı bir günde. Açtı açacak neredeyse. Ben o gitti bu iyileşti diye düşünüyorum.

Benim kaktüsüm güney cephede pencere kenarında, sabahtan akşam 17-18 e kadar sürekli güneş görüyor. Suyu aklıma geldikçe veriyorum ama çiçeklenme döneminde daha fazla su ihtiyacı olduğunu belirtmişti bir üyemiz. O nedenle normale göre biraz daha sık.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön