View Single Post
Eski 27-05-2010, 23:04   #10
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Vallahi bu site beni hergün şaşırtıyor. Toprak saksı tamiriyle ilgili başlık bile açılmış Ben de kaç gündür kara kara düşünüyordum. Yakındaki bir sitenin önüne atılmış kırık toprak saksıları bahçeye getirdim. En kötü ihtimal saksı kırığı olarak kullanırım diyordum. Apartmanın bahçesinde önce kabaca yıkadım bir sürü ayrı parçayı. Maalesef dışı boyanan saksılardan ama boya çoğu yerde kalkmış. O boyaları da zımparayla temizlemeyi planlıyorum. Yaklaşık 30 ve 20 cm yüksekliğinde 2 ayrı saksı olduğunu fark ettim bu kırıkları toplamaya çalışırken. Bir ara kendimi arkeolojik kazıdaymış gibi hissettim
İşin kötüsü saksıların tüm parçaları yok. Ama kabaca saksı halini alıyorlar. Toprak saksıyı çok sevdiğim için özellikle büyük olanı tamir edip kullanmak istiyorum.

Bu saksıları acaba neyle yapıştırabilirim diye düşünüyordum. İçindeki toprağı da kirletmeyecek bir yapıştırıcı materyal olması lazım. Çimento iyi fikir gibi duruyor ama ben çimentodan da her zaman işkillenmişimdir. Çimentonun toprağı kirletme durumu hakkında bilgi verebilecek bir arkadaş var mıdır? 4-5 parça halindeki bir saksıyı birleştirirken de işe yarar mı acaba?

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön