View Single Post
Eski 25-05-2010, 20:02   #19
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Kendi Mikroorganizmanı Yetiştir - 4

13-Daha sonra buğday kepeği veya mantar üzerine bu suyu dökerek yavaş yavaş karıştırınız. Karışımın nem oranı %65-70 olmalıdır. Yani elinize alıp sıktığınızda hafiçe dağılmalı, suyu akmamalıdır.


Name:  foto16.JPG
Views: 7005
Size:  41.8 KB

Name:  foto17.JPG
Views: 6833
Size:  38.1 KB

14-Elde ettiğiniz bu karışımı düz toprak bir yüzeye yayarak üzerini hasırla veya yapraklarla kapatınız. Güneş ışığı almamasına dikkat ediniz.

Name:  foto18.JPG
Views: 6464
Size:  47.7 KB

15-7 gün içerisinde mükroorganizmalar iyice çoğalmış olacaklardır.

16-Düzenli olarak yığının üzerinde beyaz küf oluşmuş mu diye kontrol ediniz ve sıcaklık ölçümü yapınız. Yığındaki sıcaklık ortalama 50 °C civarında olmalıdır. Bu sıcaklığı koruyabilmek için yığını hafta 2-3 kere karıştırınız. (Sayın Indomie inat edip, sık sık karıştırarak bu işi bir ayda halletmişti. Kendisine tebriklerimi sunuyorum.)

17-Buradaki fermentasyon süreci bitince, sıcaklık stabilize hale gelecek ve mikroorganizmalarınız toprak için kullanılabilir hale gelecektir.

Name:  foto19.JPG
Views: 6650
Size:  36.8 KB

İşte size içerisinde bolca yararlı mikroorganizma bulunan bir gübre. Piyasadaki bir çok gübreden daha besleyicidir diye tahmin ediyorum. Forumda meşhur domatesi ve Diyarbakır karpuzunu yetiştirmek için neden kullanılmasın

Name:  foto20.JPG
Views: 6967
Size:  65.5 KB


Düzenleyen acemi_caylak : 25-05-2010 saat 21:07
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön