View Single Post
Eski 23-05-2010, 07:55   #2
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Bu türlerin yabancı türler oluşuna dikkatinizi çekerim. Çoğunun Türkçe adlarının olmayışı sürpriz ya da dilimizin eksikliği değildir. Hatta üzerinde güneş batmayan imparatorluğun dili İngilizcede bile bu canlı türleri "alien" olarak nitelendirilmektedirler.

Ancak bir şekilde dilimize geçmiş olanlar ve adlandırma önerilerine olanak sağlamak amacıyla ayrı bir sütun açtım ve dağdan gelip, bağdakini kovma durumunu da ilk yazıya ekleme yaparak biraz daha açıklamaya çalıştım.


Bu konunun gündeme getiriliş nedeni, ülkemiz topraklarına ulaştıklarında bir anlamda iş işten geçmiş olacağından, önceden farkındalık oluşturup, yeni bitki, ithal bitki konusunun sınırsız, sorunsuz, yan etkisiz olmayabileceğini vurgulamak ve zarar doğmadan, önleme düşüncesidir.

Site ve forum olarak doğru, bilimsel bilgiye çok önem veriyoruz ancak bunu bilimsel literatür derecesinde yapmamız, çoğunluğumuzun eğitimi bu yönde olmadığından mümkün değildir. Yanlışların bile yazıyla da olsa ifadesi, aramızda yanlış bilgiyi düzeltebilecek birikimdeki arkadaşların da bulunması nedeniyle, doğru bilgiye daha çabuk ulaştırıcı bir etki yapabilir.

gece
bilinç ve bilgi, çok geç olmadan yolunuzu aydınlatsın diyen forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön