View Single Post
Eski 23-05-2010, 03:55   #54
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Bu konu 2009 da kesilmiş maalesef. Sabun meselesi beni de çok ilgilendiriyor. Ben de kurmayı planladığım çiftliğimde kendi sabunumu yapmayı istiyorum.

Ben yaklaşık 1-2 yıldır banyo yaparken sadece zeytinyağlı defne sabunu kullanıyorum. Migros' da '' Mehmet Aydın'' marka bir sabun var. '' Hatay' ın meşhur zeytinyağlı defne sabunu, Saf doğal sabun'' diye geçiyor pakette. Sabunlarımız el yapımı olup, hiçbir katkı maddesi içermez diye yazmışlar. Bileşimi de; Defne yağı, zeytinyağı, sabun bazı ve su. Sabun bazı dediği bu kostik denen madde midir acaba? bu sabunun rengi açık hardal rengi gibi ve döküntüler oluyor üstünden. Bu sabunu dediğim gibi 1 yıldan fazladır kullanıyorum ve memnunum aslında. Diğer sabunlarla yıkandıktan sonra cildimde kuruluk ve kaşınma olurdu ama bu sabunda öyle bir sorun yaşamıyorum. Bunun Migrosdaki fiyatı 1 kg luk kutu 6,50 TL filan. Aynı markanın ağır kokmayan ve dokusu başka bir sabunu da var ve o daha pahalı.

Geçen gün başka bir markette de '' Dalan '' marka sabun gördüm ve aldım. Henüz kullanmadım. Onun paketinde de zeytinyağlı defne sabunu, %100 doğal, %100 bitkisel, %100 el yapımı gibi ibareler var. İçindekiler bölümü çok dilli yazılmış ve niyeyse ingilizce; soap(sodium salts of daphne oil(laurel oil) and olive oil fatty acids), aqua, sodium chloride.
Bu sabunun rengi ise açık yeşil ve daha pürüzsüz bir yapıda. Adese' de 4.50 TL ye aldım 1 kg. luk paketi.

İkisi de zeytinyağlı defne sabunu ama renkleri, dokuları farklı. Oranları mı farklı acaba? Bu sabunlar sağlıklı mıdır yani nedir şimdi. Ben gayet güvenle, doğal sabun kullanıyorum diye düşünürken burada yazılanlar kafamı karıştırdı

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön