View Single Post
Eski 23-05-2010, 00:22   #4
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi valerenga Mesajı Göster
halil bey cevabınız için cok tesekkur ederim yalnız bu fidenin yaprakları vişne agacı gibi değil kıraz agacındakı gibi tırtıklı bahcemızde vişne agaclarıda var,vişne yapragı kiraz gibi tırtıklı değil bu kırazın sürgününden cıkan fide(yani benim ektiğim) kıraz agacının bir kücük versiyonu gibi anaç ağac celıkle üretilmiş **** baska bir kıraz türünden üretilmiş olabilirmi? bu durumda aynı kalıtede olmasada kiraz alabılırmıyım?birde kiraz agacından celik yöntemiyle topraga gömerek **** suda bekleterek yeni fideler üretebilirmiyim?ayva dallarından ve incir dallarından suda bekleterek köklenme saglayabılıyorum gercı köklenen celıklerı topraga hala gecırmedım .bende bu hobi 2 senedir basladı dıyebılırım sizler yardımcı olursanız bir ömür boyu devam edicek.
Sn. valerenga,

ayva ve yemiş dallarını köklendirmek kalaydır. Suda bekletmesenizde köklendirirsiniz.

Ayva ve yemiş ve nar dalını koparırken yanak kalacak şekilde koparmak gerek.

Benim bildiğim kirazın çekirdeğini dikiyorlar bu vişne oluyor. Ve vişne fidanlarını kiraz aşılıyorlar.

Böylece daha verimli ve dayanıklı oluyor.

Şunu hiç düşünmedim.

Örneğin;
vişneye kiraz aşıladınız ve adı napolyon olsun. Çekirdeği dikerseniz ne olur.? Napolyon kiraz mı? yoksa vişne mi?

Napolyon gibi duruyor ama...!

Eğer öyleyse siz haklısınız. İlk versiyonuna gidiyorsa ben...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön