View Single Post
Eski 22-05-2010, 21:00   #15
balbay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Özellikle biz 40 lı yaşlarda ki erkeklerin damar tıkanıklıklarına sebebiyet veren, '' homocysteine '' kan değerine karşı tedbir almamız gerekiyor. Bu homocysteine ye karşı tedavi de '' folik asit ( B9 ) ve B6-B12 takviyeleri öeneriliyor.

Bu bahsettiğim B vitaminleri de en çok çörekotu, kuru fasülyeler, karabuğday, mercimekler, gibi bakliyat ve hububat da bulunuyor.

Ayrıca gerçek arpa maltı biralar, ev yapımı sirkeler ve şaraplar, sarımsak ve soğan türleri de folik asit i yoğun içeriyor.

Bu sebeple hem dürüst firmaların doğal takviye haplarını kullanıp hem de doğal yollarla bakliyat- hububat ağırlıklı beslenip kendimizi kalp damar rahatsızlıklarından korumalıyız.

Benim hem anne hem de baba tarafımdan ırsi olarak bu enzimi yoğun salgıladığımı doktorum belirledi. Bu salgı aslında beni ve ailemi kanser başta olmak üzere bir çok zararlı bakteri ve oluşumdan koruyor.

Ama bu salgı okadar yoğun ki bulduğu zararlı organizmayı olduğu yerde yok ederken, bıraktığı kalıntılar damarlarımı tıkıyor.

Bu da felç ve ani kalp krizlerine yol açıyor. Dengeye gelebilmek için de bu salgıyı öldürmeden işlemesini sağlarken, bıraktığı ölü organizmaların da damarlarda birikmesini önlemek için folik asit e ihtiyacım oluyor.

Hepimiz için önemli bir konudur. İnternet üzerinden incelemenizi ve doktorunuzla bu salgının düzey değerlerini ölçtürüp kontrol ettirmenizi öneririm.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön