View Single Post
Eski 22-05-2010, 08:53  
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
katılım için teşekkürler idris şenol.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
SAYIN EPSODY ve SAYIN MEYVELİTEPENİN nekadar ORGANİK Tarıma önem verdikleri aşina olarak ortadadır hezaman ilgi ile izliyorum)
bende af buyurun bişeyler eklemek istiyorum
Malesef son 50 yılda dünyamızı hızla kirlettik doğanın dengesini bozduk hemde kendi ellerimizle
Geçen sene ceviz ağaçlarımda sayın epsody dediği gibi çok düşük oranda ceviz iç kurduna karşı .....* ilacını %30 oranında kullandım yağni 100 litre suya 15 mg yerine 100 litre suya 5 mg kullandım
Samimi yaklaşımlardan doğan paylaşımına teşekkür etmek isterim, ayrıcı iyi niyetinden doğan samimi ifadelerindeki gösterdiğin açıklık benim kimyasallara yaklaşımıma bir iyi niyet göstergesi olması bakımından, uzak bahçelerin yakın arkadaşlarına ibret teşkil etmesi tavsiye niteliğindedir.

Arkadaşım çaresizliğine anladığımdan yaklaşımım topraklarımıza gereği gibi yaklaşarak onun işlerliğini sağlıyacak olursak topraklarımız bu kimyasalların topraklardaki yarattığı bu dengesizliği gidererek sağlıklı topraklarda bitkilerimi sorunsuz yetiştirebiliriz.

Arkadaşım toprak işlemeden kastım toprağımızı çok iyi gözlemliyerek( toprak içi canlıların yaşamlarını bozacak yanlış toprak uygulamalarından kaçınınmamız gerekliliğine vurgulama yapmak istiyorum) eskileri veya yaşlılar diyelim onlar bu durumları çok iyi idrak ederek toprak çalışmalarındaki titizliklerinden bilmeyenleri daha doğrusu acemileri uyararak toprağa ellemenin zamanı değil, yoksa toprağı hasta edersin diyerek uyarmışlar ve toprakları kendi elleriyle hastalandırmaktan sakınarak, hastalık yapıcı etmenlere karşı toprağı sağlıklı ve dinç yaparak hastalıkların zararlarından kimyasallara bulaşmadan toprakları korumasını bilmişlerdir.

Ama şimdilerde bu anlayış terk edildiğinden arkadaşlarımız da aynı yolun içinde oldukları içinde kimyasal olgusu dışında sanki başka etken yok varsayımıyla tek yönlü çözümler üretmede adeta dayatmacı düşünceyle başka olasılıkları göz ardı ederek çözüm üretmetyi düşünmede ısralarında vaz geçmiyorlar.

Sayın idris şenol arkadaşım sen yinede kimyasallara dayalı çözümleri düşünmeden toprak işlerliğini aktif etmede minerallere daha fazla önem vererek toprak işleme çalışmalarını kolaylaştırarak toprağın sağlığını bozmadan zararlıların etkilerini azaltabilirsin.

Nasıl leonardit konusunu hallederek toprak canlılarının organik madde üzerindeki etkilerini arttırdın, şimdide toprakların su gübre ve hava ihtiyacını regüle ederek maksimum yarar sağlıyacak bir mineral olan Klinoptilolit(umdemin) topraklarına kazandırarak bir adım daha atmalısın

Düzenleyen epsody : 22-05-2010 saat 08:55 Neden: fazla kelime
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön