View Single Post
Eski 21-05-2010, 14:58   #63
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Meşhur Trüf mantarı ile ilgilenenler için;

------------------------------------------

Size gerek karasal iklimlere tamamen uygun olan Yaz Trüfünü (Tuber aestivum,+ uncinatum) gerekse ılıman iklime uygun olan Siyah Kış Trüfünü (Tuber melanosporum) aşılı olarak öneririz. Her iki tür de bütün dikim talimatları ve sertifikaları ile tedarik edilecektir. Ağaçlarımız çok yüksek kalitedir.

Yaz trüfü daha geniş sıcaklık oranına toleranslıdır ve daha iyi satılabilir(çok sıcak ve çok soğuk havaya dayanıklıdır).

Sıcaklığın uygun olduğu yerlerde melnaosporum dikebiliriz (en soğuk ayda ortalama 24 saatlik süreçte 10 dereceden sıcak (0-10) olmayacak, en sıcak ayda ortalama 24 saatlik süreçte 26 dereceden sıcak (18-26)olmayacak).

Eğer yazlar çok sıcak kışlar da çok soğuk ise Tuber aestivum/uncinatum önerebiliriz.

Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde her dem yeşil meşe Pırlan meşesi dikilecektir. Bu tür aşılı meşeler hali hazırda mevcut bulunduğundan Ekim - Kasım 2010 tarihlerinde dikim yapmak mümkündür. Dikmek istediğiniz fidan miktarı fiyatının % 10 u peşin ödenir. Geri kalanı fidanların teslimatı sürecine göre ödenir.

Karasal iklimin hakim olduğu bölgelerde bölgeye özgü meşeler tercih edileceğinden, ilk önce bölgeden toplanan meşe tohumları İngiltere'ye gönderilecek, aşılama ve fidan olma sürecini tamamladıktan sonra Türkiye'ye getirilecektir. Örneğin, Nevşehir'de trüf çiftliği kurmak isteyen bir çiftçi Ekim-Kasım 2010 tarihlerinde toplayacağımız tüylü meşe tohumlarını beklemesi gerekecektir. Bu tohumlar İngiltere'ye gönderilip, aşılama ve fidan olma aşamasını tamamladıktan sonra dikime hazır hale gelecektir.

Ağaç çeşitleri Fındık (Corylus avellena), Meşe(Quercusrobur) ya da Pırnal'dır (Quercus ilex).

http://www.trufciftlikkurulum.com/index.php?sayfa=satis

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön