View Single Post
Eski 21-05-2010, 13:03   #118
ayhan74
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: Kdz.Ereğli
Mesajlar: 178
Yeni topraklı denemeler

Sevgili arkadaşlar,

İnternet üzerinden edindiğim Bodur bir cherry domates cinsi(red robinler ile akraba galiba)olan tiny tim domateslerimi fide olarak büyüdükleri viyollerden alıp asıl yerlerine koydum. Domatesleri 10 günde bir hazırlayacağım besinli su ile sulamayı düşünüyorum. Diğer günlerde normal su kullanacağım. Umarım bol hasad olur.

Yine internetten edindiğim minik kavunu da yine asıl yerine koydum. Aslında 3 adet fidem var. Birini topraklı diğer ikisini de durgun su kültüründe yapmayı planlıyorum. Topraktaki minik kavunun sulama sistemini de yine domatesler gibi yapacağım.

Siteden bir arkadaşımızdan rica ettiğim goji berry'leri de iki ayrı saksıda ve her saksıya 3 adet olacak şekilde asıl yerlerine aldım. Goji berrylerin EC ve PH değerleri ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım alabilirsem çok sevinirim.

Veee günün bombası.... Halis RİZE ÇAYI. Rizeden getirdiğimiz tohumları kardeşimle beraber ektik. Fakat benim Kdz.Ereğli'de ektiklerim çıkmadı maalesef. Ama kardeşimin İstanbul'da ektikleri gayet güzel oldu. Bende ondan fide alıp asıl yerlerine şaşırtma yaptım. Serin ve sulu ortamı daha çok seven çay'ı umarım Ereğli'de yetiştirebilirim.

Eklenen Resimler
     
ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön