View Single Post
Eski 21-03-2006, 20:39   #4
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Çelikten sedir üretimi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemboa
mine hanım sedir çeliklerinin tutması ne kadar zaman alıyor.sediri çelikle üretirken özel olarak dikkat eilmesi gereken şeyler varmı.?
Süre oldukça uzun, 3-4 ay sürüyor çeliklerin köklenmesi. Köklenme oranı da çok yüksek değil.Hormon kullanımı köklenme yüzdesini arttırıyor. Çelikleri gövde parçasıyla birlikte yarı odunlaşmış dallardan, sonbaharda ekim ayından itibaren almak gerekiyor. Aşağıda yan sürgünden gövde parçalı çelik alımı var. kesmeniz gerekmiyor.Sürgünü geriye doğru çekerek koparın.

Eklenti 958
Çelikleri hormonla muamele ettikten sonra bir de fungusit uygulayın. Köklendirme ortamı olarak perlit kullanmanızı öneririm.
Şeffaf bir kaba dikim yapın ki, köklendi mi köklenmedi mi diye izleyebilin Ancak ışıktan yeşermemesi için kabı kaplayın, 4 -5 ay kadar sonra kökleri görme şansınız olur.

Bir de ara sıra oksijenli su ile verdiğim tarifi uygulayarak sulayın ki hastalık gelişmesine engel olun. Çeliği perlite batırarak dikmeyin. Bir çubukla perlite delik açın,sonra çeliği dikin ve sıkıştırıp sulayın.

Eklenen Resimler
 
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön