View Single Post
Eski 17-05-2010, 21:56   #7
umıt79
Ağaç Dostu
 
umıt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2009
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 644
Sevgili cerenimom yavru Van kedilerimde de böyle sorunlar olurdu. Ben size nasıl temizlik yaptığımı anlatayım isterseniz. Eczanelerde satılan serum fizyolojikten damlalığa çektiğim iki damlayı yaklaşık bir hafta boyunca ,her bir göze iki minik damla gelecek şekilde damlatırdım. Sonra aynı serum fizyolojikle göz çevresini silerdim ki normalde bu işlemi minik kedinin annesi yapar. Dikkat etmeniz gereken şey her gözü ayrı bir gazlı bez **** mendille silmeniz.

Geçmeme ihtimali içinse içeriğinde gentamisin bulunan Genta göz antibiyotiği ile her gözün ,göz pınarına birer damla uygulaması yapın . Muhtemelen bir hafta sonunda düzelmiş olacaktır.

Bu problem genellikle anne sütü alamayan yavrularda , son doğanlarda ve dişi yavrularda sıklıkla görülüyor. Sizde ki yavrununda anne sütünden ve yalamasından mahrum kaldığını düşünürsek normal karşılamalısınız.

Makatında ki kızarıklıksa normal şartlar da anne kedi yavrusunun makatını yalayarak dışkılama isteğini tetikler. Dışkılama tetiklendiği gibi anüs civarıda mikroptan kurtulur. Bu işlemin olmamasından kaynaklanan bir tıkanma söz konusu olmalı. Elinize geçirdiğiniz bir plastik eldiveni sıcak suya bandırıp makatını yumuşak hareketlerle ovalayabileceğiniz gibi , direkt bir mendil vs. ılık su ile ıslayıp silme hareketleriyle de yapabilirsiniz. Eğer beslerken normal süt veriyorsanız; kaynatılıp soğutulmuş ve 3/2 oranında sulandırılmış olmasına dikkat edin .

Geçmiş olsun ,sevgiler.

umıt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön