View Single Post
Eski 16-05-2010, 22:32   #10
yarenimex
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi S Güngör Mesajı Göster
Düzce merkeze 7km uzaklıkta evim. Düzce'de incirler gayet sağlıklı.

Ancak benim zavallı incirlerim, narlarım, meyve vermese de malta eriğim dondan zarar gördüler. Dipten sürgün verdi hepsi ama artık büyük ağaçlarım yok diyebilirim. Sedir ağacı bile hafif de olsa zarar gördü.

Düzce merkezde buna benzer bir sorunla karşılaşmadım. Oturduğumuz yerde de 3 4 senede bir böyle soğuk olmakta. Çoğunlukla en fazla 1 2 gece sürmekte ve tahminen en fazla -15 - 20 olmakta.

Benim gibi soğukluk sınırında oturanlar için önerebileceğiniz birşey var mı?
Sayın S Güngör, bizim buralarda (Çivril/Denizli) da bir zamanlar hiç kimse soğuk korkusundan zeytin dikmezdi. Azimli bir zeytin sevdalısı Nazilli'den çalişma dönüşü beraberinde zeytin fidanı getirmiş ve bahçesine dikmiş.Sonbahardan sonra da soğuk vurmasına karşı tedbir olaraka zeytin fidanlarının kök çevresini ahır gübresi ile kaplamış ve fidanların gövdesini de eski çimento torbalarının artık kağıtlarıyla sarmış ve üzerine de naylon sararak kışlamaya bırakmış. Zeytinleri sapasağlam kışı atlatmış ve iki kış bu şekilde yaptıktan sonra gövdeler kalınlaşmış ve soğuk artık zarar vermez olmuş.Şimdi zeytin seven herkesin bahçesinde zeytin rahatlıkla yetiştirilebiliyor. Bilmem aynı uygulama sizin ağaçlarınızda da olumlu netice verir mi ?

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön