View Single Post
Eski 15-05-2010, 19:07   #44
yarenimex
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Gojileri sık sık yer değiştirmemek lazım. Benim önce iki adet 25 cm lik fiderden birisi bahçe de durumu iyi bu yıl üç yaşında olacak boyu da 80 cm civarında. Dallanma henüz az. Bunun eşi böğürtlen gölgesinde kaldığından gelişim göstermedi.

Tohumdan açıkta ektiklerim zor çimlendi çimlenenler boylanmadı birçok arkadaşın dediği gibi bir iki yaprakla cılız cılız kaldılar. Bunları seraya koyunca bu yıl bugün itibariyle 60-70 cm boya ulaştılar. Nem durumu çok önemli. Buyıl ektiğim tohumlardan açıkta olan bardaklarda çimlenme hiç olmadı, seradakiler 10-15 cm oldular.

Benim 40. mesajda yazdığım gojileri kışın egetropical'den sabırsızlık gösterip biran önce büyük olsun diye aldım. Bakalım ne olacak, bunlarda devamlı boyuna uzuyor.
Doğrudan gün ışığı yapraklarını kavuruyor diye aydınlık ama gölge bir yere alıyorum.Daha sonra da aynı yerlerine alıyorum.Yer değiştirmem bu şekilde.Bulundukları yerde gölgeleyeceğim ama bir fırsatım olmadı.Bugün yarın yapacağım inşallah.Açıkta bardakta ben de çimlendiremedim.Bardaklar çabuk kuruyor ve çimlenme olmuyor.Aynı bardakları içeri aldım iki gün sonra çimlenme başladı.Dallanmadan boyuna uzamalarda tepe sürgünü budaması tavsiye ediliyor.Tepe budaması yaparsanız dallanma da olur herhalde.Üstatlardan biri bir tavsiyede bulunacaktır umarım..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön