View Single Post
Eski 15-05-2010, 16:55   #12
yarenimex
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Sayın yarenimex,

Sarımsağın oda sıcaklığında yağ (zeytinyağı, bitkisel sıvı yağ) içinde saklanması önerilmiyor. Gıda zehirlenmesine yol açan bakteri (Clostridium botulinum) soğukta daha yavaş çoğaldığı için sarımsaklı yağın buzdolabında 1 hafta kadar saklanabileceği belirtiliyor. Buzdolabında zeytinyağında 1 ay saklanabileceği yönünde bilgide var.

http://cecalaveras.ucdavis.edu/garlic.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Garlic#Storage
http://en.wikibooks.org/wiki/Cookboo...Storing_Garlic
http://thesmallestkitchen.wordpress....cloves-in-oil/
http://www.hoodrivergarlic.com/garlic-tips.htm
Linkler için çok teşekkürler sayın Üzüm.Çok makbule geçti.Ben de ilk mesajımda da belirtttiğim gibi buzdolabında muhafaza ettim. Botilizm olayını da bilmediğim için buzdolabında da olsa küflenme ve bozulma olmasın diye havayla irtibatını kesmek için sıkma saf zeytinyağıyla üzerini kapladım.Kavanozdan kaşıkla aldıkça da hem kalan yağı sarmısakla karıştırıp kavanoz içeriğini düzledim hem de tekrar üzerine yağ ilave ettim.Uygulamam linklerdeki bilgilerle birebir örtüşüyor.Yalnız buzdolabında kalacağı süre konusunda linklerdeki tavsiye, bir haftadan fazla süre buzdolabında tutulmaması ve bir hafta içinde tüketilmesi yönünde.Tekrar teşekkürler sayın Üzüm..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön