View Single Post
Eski 03-01-2007, 15:07   #22
kürşad
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
bugün yağmura rağmen traktörle bahçenin yanındaki kuru dereye girdim ve 1 metreküp kadar çınar yaprağı çürüntüsü, toprak ve mil, kumdan oluşan toprak topladım. toprak aldığım yerde yazın domuzlar yiyecek bulmak için eşinip duruyordu. üstünde de papatyaya benzeyen sarı çiçekler var ondan doluydu. yazın bile yeşil oluyor burası. yalnız içinde bitki yumruları da toplandı. bahçenin bir kenarına döktüm. yazın üstüne bir o kadar yanmış keçi gübresi de ilave edeceğim. ayrıca sobadan çıkan odun külünü de biriktiriyorum. biraz oldu mu üstüne su döküp hacmini de küçültüyorum.

2 m*4m lik bir sera yapma fikrim var. kendi perestelerimizi üretmek ve sınırlı sayıda edindiğim tohumların tekrardan tohumunu almak için burada yetiştirip tohumunu almayı düşünüyorum. toprağı da kafes teli ile eleyeceğim kullanmadan önce. şimdi herhangi bir yerden birşeyler satın almadan bu toprağın içine neler ekleyebilirim.
mesela külü % kaç oranında eklemeli?
ayrıca içindeki yeşil otlar şu an gübre oldu içinde yazın başında çıkanlara da bir iki kere yabancı ot ilacı atma düşüncem var.
dezenfektan uygulamayı düşünmüyorum belki biraz gübre.


ayrıca gazbetonu suda bekletip suyun önceki ve sonraki hali analiz edilse faydası zararı belli olur mu?
düzeltme : külün dezenfektan özelliği de var mıdır?


Düzenleyen kürşad : 03-01-2007 saat 15:10 Neden: kül
kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön