View Single Post
Eski 15-05-2010, 15:37   #11
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Sayın yarenimex,

Sarımsağın oda sıcaklığında yağ (zeytinyağı, bitkisel sıvı yağ) içinde saklanması önerilmiyor. Gıda zehirlenmesine yol açan bakteri (Clostridium botulinum) soğukta daha yavaş çoğaldığı için sarımsaklı yağın buzdolabında 1 hafta kadar saklanabileceği belirtiliyor. Buzdolabında zeytinyağında 1 ay saklanabileceği yönünde bilgide var.

http://cecalaveras.ucdavis.edu/garlic.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Garlic#Storage
http://en.wikibooks.org/wiki/Cookboo...Storing_Garlic
http://thesmallestkitchen.wordpress....cloves-in-oil/
http://www.hoodrivergarlic.com/garlic-tips.htm

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön