Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi
Marketlerde soyulmuş sarmısak dişlerini kavanozlarda konserve şeklinde görüyoruz. Bunlaradan hiç almadık ama bunlar nasıldır nasıl yapılmıştır, sizin yönteminizden farkı veya sizin kinin üstünlüğü var mı?
|
Sayın Nariçi, bahsettiğiniz kavanozdaki soyulmuş sarmısak dişleri salamuradır büyük bir ihtimalle.Sandıklı civarında bolca yaparlar.Bir arkadaşım bana hediye getirmişti.Gerçekten kıtır kıtır kalıyor tuzlu su içinde turşu gibi aynen. Ben tuz da koymadım su da.Zeytinyağını da havayla irtibatını kesmesini için koymuştum açıkçası. Üstünlük konusunda iddialı konuşamam ama şunu belirteyim rafine olmayan sıkma zeytinyağı sarmısağın baskın kokusunu oldukça azalttı ve sarmısakla özdeşleşince de yeni bir lezzet oluştu. Tabii ki hazır olduğu için mutfakta zaman kazandırdı. Bunlara üstünlük denirse..