View Single Post
Eski 15-05-2010, 00:59   #4
yarenimex
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Marketlerde soyulmuş sarmısak dişlerini kavanozlarda konserve şeklinde görüyoruz. Bunlaradan hiç almadık ama bunlar nasıldır nasıl yapılmıştır, sizin yönteminizden farkı veya sizin kinin üstünlüğü var mı?
Sayın Nariçi, bahsettiğiniz kavanozdaki soyulmuş sarmısak dişleri salamuradır büyük bir ihtimalle.Sandıklı civarında bolca yaparlar.Bir arkadaşım bana hediye getirmişti.Gerçekten kıtır kıtır kalıyor tuzlu su içinde turşu gibi aynen. Ben tuz da koymadım su da.Zeytinyağını da havayla irtibatını kesmesini için koymuştum açıkçası. Üstünlük konusunda iddialı konuşamam ama şunu belirteyim rafine olmayan sıkma zeytinyağı sarmısağın baskın kokusunu oldukça azalttı ve sarmısakla özdeşleşince de yeni bir lezzet oluştu. Tabii ki hazır olduğu için mutfakta zaman kazandırdı. Bunlara üstünlük denirse..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön