View Single Post
Eski 14-05-2010, 07:56   #27
verdoque
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 554
Merhabalar,

Ben de öğrencilik yıllarımdan beri organik olmayan atıklarımın büyük kısmını geri dönüşüm için ayırıyorum. Üniversitemizde geri dönüşümden elde edilen paranın ihtiyacı olan öğrencilere burs olarak verildiği söyleniyordu. Artık çalışıyorum, oturduğum yerde de geri dönüşüm atıkları toplanıyor, ben de ayırmaya devam ediyorum. Çok fazla kızartma yapmıyoruz ama bir süredir kullanılmış yağları da biriktiriyorum, nereye veririm bilmiyorum ama yeterince birikince bulacağım. Ve yaklaşık 1 aydır da EM ile tanışmam sonucu organik atıklarımı kompost yapmaya başladım. Dönüştüremediğim atıkları da doğada çözünebilen çöp torbalarını kullanarak biriktiriyorum.

http://www.koroplast.com/index.php?o...283&Itemid=235

http://www.koroplast.com/index.php?o...355&Itemid=235

http://www.koroplast.com/index.php?o...301&Itemid=235

Doğaya bıraktığım çöp miktarını en aza indirmek beni çok mutlu ediyor. Ama benimle aynı eğitime sahip yaşıtlarım arasında bu konuda bu kadar hassas davranan çok az kişi tanıyorum. Bence bu kesinlikle çocuklara en geç anaokulu-ilkokuldan itibaren yerleştirilmesi gereken bir anlayış.

Belediyelerce yapılacak kompost alanı ve evlerden organik atık toplanması mükemmel bir uygulama. Halkın bilinçlenmesi, isteyip de imkanı olmadığından yapamayanlar ya da nasıl yapacağını bilmeyenler için bir fırsat.

Birkaç yıl önce Mersin'de belediye her apartmana bir geri dönüşüm bidonu koydurdu. Bidonlar koyulduktan sonra ailem de geri dönüştürülebilir atıkları biriktirip bidona atmaya başladı. Bu yüzden insanların ayağına bu hizmeti götürmek önemli. Bilen insanlar hemen uygulamaya başlıyor, bilmeyenlerin de öğrenme ihtimali yükseliyor.


Düzenleyen verdoque : 14-05-2010 saat 08:35
verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön