View Single Post
Eski 13-05-2010, 14:27   #108
ayhan74
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: Kdz.Ereğli
Mesajlar: 178
Sevgili Malbman ve rencberdede;

Her ikinizinde teklifi bence uygun.
İlk olarak Sevgili Malbman'ın teklifini değerlendirmek istiyorum.Yani domateslerin tepelerinden de kesebilirim ki bu elde edilen domateslerle kalmak, ilerde oluşacak domates filizlerini tamamen ortadan kaldırmak anlamına geliyor. Böyle olsa bile 3 fide de toplam şimdilik 60-70 tane çiçek var. Bu çiçeklerin tamamının meyveye dönüştüğü düşünürsek sistemin başarısı adına kötü bir rakkam değil. Bu şekliyle uygulama yaparsam sanırım 3 fideden 10 kg yakın domates alırım. Sonuçta domateslerden alacağım verimi etkilecek bir çözüm.

Sevgili rencberdede'nin de teklifi mantıklı ve aynı zamanda fidelerin tepelerinden kesmeyeceğim için de verimi de etkilemeyecek. Fakat zaten çok dar bir alanda bu işi yapmaya çalıştığımı ve sehpa mesafesinin de yerden 75 cm. yukarda olduğunu düşünürsek, şimdilik bu çözüm de cepte kalsın.

Şöyle uygulamaya niyetim. Sehpaların ayaklarından 25 cm. keseyim. Ayrıca tavana kadar yaklaşık 1 mt. daha mesafem var. Yani domateslerin biraz daha boylanmasını sağlayabilirim. Şayet ilerde yine boydan sıkıntı çekersem o zaman ya sevgili rencberdede'nin önerisini **** Malbman'ın önerisini uygulacağım.

Umarım hatalı bir karar değildir. Sevgili Ustalarım, lütfen yönlendirin.

ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön