View Single Post
Eski 02-01-2007, 03:33   #9
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Duygularıma tercüman oldunuz sayın malina.

Evet esasen doğruyu yazmak gerekir ise sanırım bende her etobur bitkiye ilgi duyan biri olarak sinek iletinden kurtulamakta bir çözüm aramak yolunda girdim bu merağa.

Lakin hala bir Dionaea'nın sineği kapıp sindirmesi için ezmesinin gözlemini yapamıyorum. Bir şekilde, tüm teknolojik araç ve gereçlere rağmen, ne bir filmini çekebildim, nede Sarraceniaların hunisine düşen bir sineğin çırpınışlarına uzun uzadıya tanık olabildim.

Her ne kadar en istenmedik zamanlarda sinekler bizi rahatsız edip kızdırsalar da huninin içinde, bazan bir gün dahi sürebilen, cızırtı sesleri bendeki acındırma duygusunu bu kinle bastırmıyor.

Eh sonuçta o da can ama yine de bu tabiatın ölüm kalım savaşını, acı gerçekleri, yeğenlerime bu genç yaşlarında sergilemekden değişik bahanelerle kurtulmanın yolunu arıyor oluyorum.

Bunun pedagojik yolu, "-yapma parmağını kapar, yaralar" şeklinde olmadığı için... ya "-ah bak burda ne varmış" şeklinde başka yöne kanalize edebilirsem ne ala, yoksa bir dionaeanın yaprağını bir kürdan ucu ile boşa kapanmasını göze almakdan geçiyor.

EB'lerin sinekleri avlamasını gereklilik varsayarsak... salyangozların da sarracenia hunilerini kemirmesini veya yeni filizlenmiş dionaea köklerinin de sirke sineği larvalarınca yenip bitkinin öldüreceğinin gerçeği karşısında kızmamak gerekmektedir...

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön