View Single Post
Eski 11-05-2010, 16:05   #68
ayazkentli
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Sn. Fatoş hanım'ın, ormanın içinde'ki diye bahsettiği aşağıbey köyü'nü ve diğer kozak köylerini (67 no.lu mesaj: 2. fotoğraf), tanımayan, bilmeyen arkadaşlar belki, orman köyü oldukları için, geri kalmış-fakir olan, başka yerlerde'ki orman köyleri gibi algılayabilirler.

Bu kozak köyleri öyle değil. Çok zengin köyler ve bu zenginliğin kaynağı'da, fıstık çamlarından elde edilen gelir. Örneğin, hatırlarsanız bundan 7-8 yıl öncesine kadar, gazetelere bazen -kozak, kaplan köyü- Türkiyenin en zengin köyü, diye haberler çıkardı. Bu köylülerin büyük çoğunluğunun evleri, tıpkı sayfiye yerlerinde'ki birbirinden güzel evler gibi, çok güzel. Böyle ev yapabilmek için, gelir düzeyinin iyi olması gerekiyor ve bu düzey kozak köylerin'de fazlası ile var.

İşte altın madeni doğa'yı olduğu kadar, bu zengiliği'de yok edecek. Ağaçları kesmeseler dahi, yeraltına açılacak olan tüneller, galeriler ve yeraltından çıkarılacak olan toprağın yarattığı boşluk, bu çam ormanlarının ihtiyacı olan su'yu derinlere çekilmesine neden olacağı için, ağaçların kök'leri su'ya ulaşamayacakları için, susuzluk'tan ölecekler. Hem doğa kaybedecek, hem'de kozak insanı, en az %60 civarı fakirleşecek.

Eklenen Resimler
    
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön