View Single Post
Eski 10-05-2010, 19:04   #38
cumaöğretmen
Yeni Üye
 
cumaöğretmen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2009
Şehir: Bornova
Mesajlar: 16
[QUOTE=alexcan1905;568605]
Selam.Sizler için özel olarak 24 Ocak 2010 Tarihinde zeytin tarlama gidip ağacımdaki hastalığa çare bulmak istedim.Ağacın resimlerini koydum.Sorun şu hastalık herhangi bir daldan başlayım bir süre sonra ağacı kurutuyor.Kolunu bile kessek çare olmuyor. Ağacı yakından inceledim üzerinde ur falan yok.Ne yapmamı önerirsiniz?
Son soru ben oradaki köylülere şunu sordum dedimki ben ağaçların kenarlarından çalılar fışkırmış keseyim mi? Dedilerki kışın bu iş yapılmaz. Ne derece doğrudur?

Sayın alexcan, sorunuzun cevabını bulabildiniz mi bilmiyorum. Ben yeni okudum. Bilgilerimi aktarmaya çalışayım. Önce çalılardan başlayalım. Ne çalısı olduğunu yazmamışsınız. Ama ne olursa olsun bu tür bitkiler kültür bitkileri için zararlıdır. Zamanı önemli değil, önemli olan yeniden çıkmasını önlemek. Bunun için çalıların kök kısmını derince bir şekilde açtırıp kazık köklerini kesmeniz gerekir. Zor birşey değil. Aksi halde yine çıkarlar.
Kurumaya gelince, bu büyük bir olasılıkla Verticillium Solgunluğu. Moralinizi bozmak istemem ama maalesef bu hastalığın çaresi yok. Bu hastalıkla ilgili en yetkin adres www.zae.gov.tr/ Bitki Sağlığı Bölümü'dür. Umarım sorununuzu çözersiniz. Kolay gelsin. Bol ürünler.


Düzenleyen cumaöğretmen : 10-05-2010 saat 20:44
cumaöğretmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön