View Single Post
Eski 10-05-2010, 16:03   #63
idris şenol
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orgub organik Mesajı Göster
Organik ürün sertifikası türkiyede ilk veya son diye kımsenın kafası karısmasın.[/b]

orgub organik gubre firması olarak bizde üc adet üründe ekotar organik ürün sertifikası mevcuttur. Ve diğer ürünlerede yakında alınacaktır.

Bu sertifika nedir ? Ne icin kullanılır? Standartyı nedir? Bu önemli

tüm organik gübreler organik ürün sertifikası alamaz. Organik ürün sertifikası alanlarda ellerindeki ürünlerin üzerine bu ibareyi kanuna uygun sekilde yazmalıdır.
-sol tarafa organik tarım logosu
-ortaya organık ürün sertifikasının verdiği numarayı ve taahhütünü yazan 4 satırlık bir paragraf.
-sağ tarafada organik sertifikasını veren özel kurulusun logosu . Hatta bunların ebatları (2-4 cm arasında) ve renkleride kanuna özel olacaktır. öyle kafamıza göre ölcü ve renk olmaz.

Ciftciler eger tarlalarında organik tarım ve iyi tarım uygulaması yapıyorsa bu sertifika sartlarına uygun ürünleri kullanmak zorundadırlar ve sertifika tarihide gecmemelidir.

Ama şunu unutmuyalım illaki organik gübreler organik tarım yapılıyorsa kullnılacak diye bir sart yoktur. Organık gübrenın asıl maksatı şu anda coraklasan topraklarımızı tekrar hayata gecirmek ve can vermektir. çünki toprakta yaşayan canlılar mikroorganizmalar olmazsa dısardan sunni ürünler kullanmak zorunda kalıyoruz.

Ve yurtdısına giden ürünlerimizde kimyasal kalıntı testini gecemiyor. Bu hem vatana hem ciftciye büyük zarardır.

Artık ihracatcı firmalardan organık gübre kullananların isimlerini tek tek alıyor ve direk o ürünü yükleyip ihrac edıyor.

2-3 seneye kadar şu bir gercekki ciftciler iyi tarım uygulamasına gecmezse ihracat yok seviyesine inecek **** iyi tarım uygulaması belgesini alanların sayısı hızla artacak

herseyin hayırlısı olsun

www.orgub.com
ben aslen keşan ipsala lıyım Trkirdağ olabilir bize en yakın firmanız varmı

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön