View Single Post
Eski 09-05-2010, 12:08   #15
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlar,

Bu iş küçük yerlerde çok daha kolay olur. NEDENİ DE BASİT !!

Ayrıştırma yapılmamış ta olsa toplanan çöplerin miktarları göreceli olarak daha az olacağı için ikinci bir işlem (ayrıştırma ) uygulanacak dahi olsa hem daha kısa sürede olacak hemde maliyeti düşük olacak. Toplanan günlük organik atık miktarına bağlı olarak kompostlaştırmak için gerekli alt yapı ve işletme maliyetleri daha düşük olacağı için, bu tür bir uygulama teşebbüsü daha korkusuzca yapılabilecektir.

Proje bedelleri arttıkça projelerin uygulanabilirliliği azalmaktadır dolayısıylada küçük ölçekli projelerle başlamak daha akılcı olacaktır.

Sevgili Doğasever ERGENE PROJESİ YERİNE KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BİR DERE ISLAHINI FİNANSMANI kısmende olsa imkanlarınız içindemidir ?

Sevgiyle kalın
Sn Ensar ile aynı düşüncedeyim.

Sn Ensar, aklınızda küçük ölçekli bir dere mi var? Şu anda Ankara'daki arkadaşlarımız diğer çevre projeleriyle oldukça yoğunlar. Sanırım, belli bir süre için Belediye'ye ürün temin edilebilir. Ancak, bukaşi topu yapımı, dereye atılması ve EM aktifleştirme ve dozajlama işlerinin Belediye ve/veya ağaclarnet tarafından organize edilmesi gerekebilir.

Bana sorarsanız, bu aşamada, küçük bir yerleşim biriminin organik atıklarından kompost üretimi daha cazip gibi görünüyor. Hele kapalı bir ortamda yapılabilirse (konteyner tekniği gibi), çok daha iyi olur tabii ki. Saygılar.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön