View Single Post
Eski 08-05-2010, 10:29   #11
katsu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-01-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 214
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gazeteci28 Mesajı Göster
Sayın katsu, öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Başlamak yarısını bitirmek demektir. Geri kalan yarısı için arkadaşlar deneyimlerini sizinle paylaşacağından şüphem yok.

Strafor konusuna değinmek istiyorum. Straforları kütük halinde almanı tavsiye ederim. straforların üstünde firmaların telefonları vardır. Direk olarak üreticilerle görüşün. Onlar straforları önce kütük olarak üretiyorlar sonra sıcak tel ile kesiyorlar. Kütük straforların ölçüleri değişiyor. Benim burada görüştüğüm bir firma şu ölçüleri verdi. 4000cmx50cmx100cm (4 metre uzunluk, 50cm yükseklik 100 cm genişlik) Bu straforun kesimini siz yapacaksınız. Rezistanslı bir tel ile bu işi halledersiniz. Youtube'de bununla ilgili pek çok video var.

İkinci olarak straforun dansitesi (yoğunluğu) önemli. Normaldekiler 10-12 dansitede. 30 dansite gibi yoğunluklu olanlar var. Onları kullanmalısınız. Yoksa ürünün yaptığı ağırlıkla straforunuz kırılır benim gibi uğraşırsınız.

Sonuç olarak, yüksek dansiteli ve kütük olarak strafor almalısınız veya buna göre kesim yaptırmalısınız. Kesimle uğraşamam diyorsanız yüksek dansiteli strafor alın.

Kalınlık olarakta 2 cm ince olur, daha kalın olmasını tavsiye ederim. Ama kalınlık konusunda bir şey diyemem. Strafor plakalarının etrafını alüminyum veya plastik çerçevelerle çevirme imkanı olursa dayanıklılık artar. Ürünleri havuzdan havuza naklederken krılma olmaz.

İnşaat sürerken 1-2 m2'de demene yapmanızda fayda var. Sonra masraflı yatırıma girmenizi tavsiye ederim.

Başarılar.
Sayın gazeteci28. İlginiz için teşekkür ederim. Şu anda İstanbul'dayım, döndüğümde Adana'da strafor aramaya bakacağım. Gelişmeleri iletirim inşallah.

katsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön