View Single Post
Eski 08-05-2010, 10:16   #10
katsu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-01-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 214
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi diana Mesajı Göster
Sayın Katsu
hayırlı olsun diyerek baslıyacam ama bende Sarıcan a katılıyorum yapacanız islem size ileride cok problemleri beraberinde getirecek diye dusunuyorum soyleki cok ama cok hassas teraziye almanız lazım eriyikler farklı ozgul agırlıkta oldugu icin 30 cm suda mutlaka karıtırıcı kullanmanız lazım 3 ton eriyikli su karıstırı marifetiyle biriketlere oldukca fazla basınc uygulayacaktır yani sıva yapmanız gerekir diye dusunuyorum
sevgi ve saygılar
Eriyik içindeki elementlerin farklı özgül ağırlıkları var doğru ama sıvı içindeki oranlar ppm gibi çok düşük değerlerde olacağından bir çökme olacağını sanmıyorum. Ayrıca havuz içine eriyiği sadece bir noktadan değil, havuz içindeki 90 ayrı noktadan vermeyi planlıyorum. Gün içinde sürekli sirkülasyon olacağı için bir karıştırıcıya ayrıca ihtiyacım olmayacağını düşünüyorum.

Kudret hocam ile konuşurken havuz içindeki suyun tahliyesi için havuz zeminine bir tahliye hortumu koymayı düşünmüştük. Şimdi bu tahliyenin zeminde değilde havuzun 30. cm'sinde bir delik olmasının daha iyi olacağını düşünmeye başladım. Böylece ne kadar su verirsem o kadarı kendiliğinden tahliye olur diye düşünüyorum. Yani verdiğimiz sıvı miktarını hesaplayıp tahliye için bir eşgüdüm sağlama zorunluluğu ortadan kalkar diye düşünüyorum.

katsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön