View Single Post
Eski 07-05-2010, 16:20   #221
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Gül Batur hanımdan...

Sayın Gül Batur hanımefendinin sayfasını ziyaretimde ahtapot türü kaktüsünü görmüştüm. Aynısından daha önce sayın Vildan Sönmez hanım göndermiş, ancak kargo azizliği yüzünden geç almış ve tutturamamıştım. Gül hanımdan istediğimde hiç kırmadan gönderdi. Sadece ahtapot kaktüs değil, yanında birkaç tane daha sukulent ve kaktüs göndermişti. Fazla olanların bir kısmını ise personel ile paylaşmıştım.

Name:  IMG_5147.jpg
Views: 3028
Size:  59.9 KB

İlk fotoğraf ahtapot kaktüse ait. İsmini bulmuş ve Vildan hanıma yazmıştım ama şu anda tekrar bakma imkanım yok. Bir ara Vildan hanımın sayfasından kopya çekerim. Çubuk şeklinde olan iki tane idi. Ancak bir tanesi kurudu. Diğeri iyi durumda. Ayrıca crisdata formunda olanda iyi durumda. Hatta dip kısımlarda bir yerden hafif gelişmeyi gösterir uzantılarda var şu anda. İsim Euphorbia pugniformis


Name:  IMG_5143.jpg
Views: 2411
Size:  44.4 KB

İkinci fotoğraf değişik bir sukulent. Gül Batur hanımın sayfasında çiçekli fotoğrafları var. Köklenme aşamasında ama zarar görmesin diye toprağı kök oluşup, oluşmadığına bakma amaçlı kontrolde etmedim henüz. Ancak yaprakları oldukça canlı.

Sayın mrmusti tarafından isim bildirildi ve görseller ile teyit edildi. Bu sukulentin ismi Oscularia deltoides. Bu linkte çiçekli fotoğrafı var.
Teşekkürler sayın mrmusti.

Name:  IMG_5146.jpg
Views: 5220
Size:  47.5 KB

Üçüncü fotoğrafta ise iki adet bitki var. Bir tanesi sukulent. Diğerinin sukulent olup, olmadığına karar veremedim. Yaprakların gövde ile birleştiği yerde küçük top şeklinde oluşum var. Hangi yönün üst olduğunu belirleyemediğim için "burasıdır" deyip, ekmiştim. Yeni sürgün çıktığında ters ektiğimi anladım. Sürgün saksı dışına doğru değil, saksıya doğru büyümeye başladı çünkü. Tuttuğu içinde dokunmadım. Bu çiçek özellikle personelle paylaşıldı. İki-üç yapraklı bölümler halinde...

Gül hanıma ayrıca teşekkür ediyorum buradan.

Son fotoğraftaki sukulentin yanında bulunan ters sürgün veren çiçeğin bir sukulent olduğu ve isminin "Ceropegia woodii (Kalp kalbe karşı çiçeği" olduğu aşağıda sayın selen tarafından belirtildi. Teşekkür ediyorum.


Düzenleyen skaraca : 01-07-2010 saat 11:32 Neden: İsim ekleme
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön