View Single Post
Eski 07-05-2010, 07:28   #11
bahtiyar02
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Sevgili Müjgan Yılmaz;
Bilmem farkındamıyız bilerek veya bilmeyerekte olsa geçmişteki bitki,meyve ve hayvan ürünlerine dönüş oluyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşam özlemi körüklüyor.Yerli tohumlar büyüklerimiz sayesinde el değiştirip yeni nesillere aktarılıyordu.Çok az kişi kaldı bunu devam eden.Örnek vermek gerekirse Adana bölgesine has ince kabuk siyah karpuz piyasada yok.Şimdilerde büyük marketlerde halep karpuzu diye satılıyor.Geçen yıl bu karpuzu tekrar
üretebildim.Hatta tohumlarından bir kaç dostumla paylaştım.Umarım bu karpuz tekrar piyasaya çıkar.Yoksa kabağa aşılanmış karpuzlar yemeğe mecbur kalacağız.Ülkemiz ne yazık ki tarım ülkesi olmasına rağmen artık bir çok ürünümüz üretilmediği gibi dışarıdan ithal edilmekte.Son örnek canlı hayvanlar.
Domates, kabak,karpuz, kavun ve hatta bamya dahi deşti olarak bölgemizde halen ekilmekte ve hiç bir ilaç veya suni gübre dahi kullanılmamakta tamamen doğal bir şekilde üretimi yapılıyor. Tabi bu uygulama ticari boyutta değil sadece ailelerin ihtiyacını karşılamakta.
Domateslerin gelişimleri hakında resimlerini sizlerle paylaşacağım.Ürün aldığım zamanda geçen yıl olduğu gibi bu yılda nasip olursa ürettiğim ürünlerin tohumlarını agaclar.net üyeleriyle paylaşacağım.
Saygılarımla

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön