Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 06-05-2010, 22:56   #536
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet Ertop Mesajı Göster
öncelikle tüm üye arkadaşlara selamlarımı gönderiyorum. bu sayfayı açanları ve yönetime de çok teşekkürlerimi iletiyorum.
ben uşakta polis memuru olarak çalışıyorum. manisa da kendime ait evim ve bahçem var. ağaçları ve doğayı çok seviyorum. ağaçlarımı kendim yetiştirerek çoğaltmayı çok seviyorum. bu beni rahatlatıyor.kabuk aşısında % 100 başarı sağlıyorum. bu şekilde bir çok ağaç aşıladım ve başarılı oldum. bu sene ilk defa kalem aşısını denedim. mart ayı içerisinde yaptım. bu hafta aşılarımı kontrol ettiğimde asmaya yaptığım aşılar sürgün vermiş. fakat ceviz ve zeytin ağacına yaptığım aşılar yeşil ama henüz sürgün vermemiş. bunların tutmama ihtimali varmıdır. yoksa ağaçlarda daha mı geç sürgün verirler.
24/04/2010 günü aşılarımı tekrar kontrol ettiğimde aşı kalemlerinin anaca kaynadığını gördüm. ve gözlerin sürgün vermek üzere kabardıklarını gördüm. inşallah tutmuşlardır.

Cevizde kalem aşısını denemedim. Ama zeytinde kalem ilk yıl yavaş büyüyor.

Dediğiniz gibi bazı ağacların aşıları yavaş gelişiyor. Eğer bu yılın sürgününü aşılar ve ucunu kesmezseniz çok hızlı büyüyor.


Zeytinde yapılan 'H' aşısı. Temmuzda yapıldı. Uyuyan göz.

Kabuk alınırken üzerinde 3 göz vardı. Hepsi tutmuş durumda. Ana dal kesildikten sonra hızla geliştiler.


Name:  IMAG0033 [640x480].jpg
Views: 10184
Size:  67.8 KB

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön