View Single Post
Eski 06-05-2010, 15:36   #25
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Sayın Alpturan, Amatörce bir örtüaltı yer olsun istedik. Hazır satılanların çocuk çadırları kadar basit ve bir kaç bin lira olduğunu görünce aynı paraya prefabrik bir örtü altı yapmaya karar verdik. Profil kalınlıkları başlıktaki krokide yazıyor 1,5 ve 2 mm olarak.

Bahçede hiç bir ticari yaklaşım olmadan en az paraya kendine çalışacak bir mekan yapmak isteyen kişinin akılla işi olur ama mühendislikle fazla işi olmaz. 750 liralık demirle mühendisliği tam bir sera çıkmaz. Amacımız en mükemmel serayı yapmak değil en az paraya sökülür takılır istendiğinde taşınır götürülür bir mekan yapmaktı.

Ben bunda başarılı oldum. Şimdi içinde çalışıyorum çok da memnunum.

Toprağa domates diktim. Damlama çektim. Daha önce yaptığım topraksız sistemlerimi sera içine kurdum. İçeriye 2 masa koydum orada da atölye gibi çalışıyorum. Fide ve çicek yetiştiriyorum.


Amacına ulaşmadımı şimdi bu sera ? Zarar mı edildi yani ?

Benim seramı profesyonel seralarla değil, tamamen amatör sayılacak seralarla mukayese etmeniz gerekiyor.

Başlık en profesyonel serayı biz yapacağız isteyene de satacağız diye açılmadı. Şöyle bir çalışma yapıyoruz bir bakın diye açıldı.

Kullanılan malzeye herkes kendi bölgesinde erişebilir. Becerikli bir el her yerde ekstra bir mühendise ihtiyaç duymadan yapabilir.

Amatörce , hobi olarak . . .

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön