View Single Post
Eski 06-05-2010, 13:21   #4
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Listemiz bu haliyle henüz viki deki listenin küçük bir kısmı ve birçok yabancı dilde sözcük (bilimsel isimlerini kastetmiyorum) gibi birçok da bilgi eksik.

Amacım;, viki'den daha geniş bir agaçlar.net listesi oluşturabilmek. Ancak konu teknik bir konu ve yalan yanlış bilgi vermemek için araştırıp öyle yazmak gerekiyor. Bu da zaman demek.

Belirttiğiniz gibi sakınılacak içerikleri listelemek ve listeyi yanımızda taşımak güzel bir düşünce. Katkıların büyük kısmı belirli gıdaların bileşimine katılıyor, onları da eklemek düşünülebilir. Ancak tablo şeklinde olduğu için kullanımı zorlaştırmamak zorunlu.

Şimdilik aklımda katkıları ayrıca yazıp, geniş bilgiyi orada sunmak ve tabloya linkini vermek var, şimdilik, dış kaynaklara (Ör. E102'de olduğu gibi) link vermek ile yetiniyorum ama bu değişmeli.

Yazılarak katkı sağlanırsa daha kısa sürede daha uzun yol alırız. Konu önemli, zira katkılara sanırım en çok (kilo, doz oranı ve renkli gıdalara meraklı oluşlarıyla) çocuklar maruz kalıyor ve E441 örneğinde olduğu gibi katkı listesinde katkı oluşu bile tartışmalı bir maddeyi (Jöle) çocuklar çok miktarda tüketebiliyorlar.


gece
E441'in hammadesine dikkat çeken forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön