View Single Post
Eski 06-05-2010, 11:46   #7
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Bize düşen tutkularımızın peşinden gitmek, başkalarına yardım ve yataklık; ve hatta hizmet etmek ise, ve bu sevmekten geçiyorsa; bu mutluluk değil midir?

' Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği' olsa bile; yaşadığımız hayat arkamızda bıraktığımız miras değil midir?
Halil Bey bu güzel sözleriniz için çok teşekkürler! Gerçektende burada yeni bir anlayış, yeni bir hareket doğmakta. Ve bu bizlerin çocuklarımıza bırakacağımız en güzel mirasımız olacak. Ben buna kalpten inanıyorum.

Zararlılara karşı belki bugün için %100 başarı sağlayamayabiliriz ama bu işi doğal yollardan yaparsak, eminim doğa da bize faydalı olacaktır. Hiç olaya şöyle baktınız mı: Şu anda belirli bir süredir kimyasal tarım yaygın olarak yapılmakta ve doğadan ve doğal yöntemlerden uzaklaşılmaktadır, kısaca ifade etmek gerekirse, dünyada hızlı bir düzensizlik artışı söz konusu. Bu düzensizlik artışı kimyasal gübre ile geliyor, kimyasal tarım ilaçları ile geliyor, her yerde genel olarak kullanılan diğer kimyasal maddeler aracılığıyla geliyor, yoğun fosil yakıt kullanımı ile geliyor. Ve bu düzensizlik (buna karmaşa durumu da diyebiliriz: atmosfer dahil tüm dünyada enerjinin ve kimyasal madde üretimi ve kullanılması ve yanma olayı sonucu bir çok farklı kimyasal bileşiğin açığa çıkması (bilimde buna "entropi" diyorlar) durumu nedeniyle, zararlılar, hastalıklar daha fazla artıyor. Bizler değişim başlatıp, diğerleri de takip edince (ki dünyada birçok çiftçi artık çevreci uygulamalara geçmekte!), doğada da bu düzensizlik artışı azalacaktır. Bugün içinde yaşadığımız bu yüksek düzensizlik durumuna sadece 100 - 150 yıl gibi kısa bir sürede ulaşıldı! Bu durumun tersine çevrilmesi de çok uzun zaman almayacaktır! Bizler olmasa bile birkaç nesil sonramız rahat edecektir. Eğer bugün biz bu değişimi yapamazsak, birkaç nesil sonramızın neler yaşayacağını düşünmek bile istemiyorum. Eğer dönüşüm yaparsak, doğa da bize bu konuda yardımcı olacak ve yararlı organizmalar (mikrobiyal ya da makrobiyal) daha da yaygınlaşacaktır. Bunun kesin çiftçi yararına avantaj sağlayacağını söyleyebilirim. Şu anda gittikçe artan hastalıklardan dolayı sorunlar yaşamaktayız. Toprak hasta ve bazı yörelerimizde tarım yapılamıyor. Burada sadece kendimizi düşünmemeliyiz. Bizden sonraki nesilleri de düşünmek zorundayız. Yeryüzünde yaşayacak tüm insanlığa karşı sorumluluğumuz olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. İnsanlar, hükümetler, devletler yanlış yapabilir. Bugün ABD ve İngiltere'nin Irakta attığı bombalardan herbiri dünyaya belki de kimyasal kullanan onbinlerce çiftçinin verdiği zarardan da daha fazla zarar vermiş de olabilir! Onları tarih yargılayacaktır! Ama neme lazımcı tavırla davranırsak biz de onların yaptığı yanlışa düşeriz.

Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği çiftçisinin ürünlerini fiyatlarına bakmaksızın satın alacak çok sayıda insan var. Bu insanlar hatta haftasonları kentlerden kaçarak çiftliklerinize veya yakınında bir yere de gelip doğayla birlikte güzel vakit de geçirmek isteyeceklerdir. Dönüşte de ürünlerini sizlerden alıp ya da kendileri toplayıp gideceklerdir.

Bizler EM organizasyonu olarak bu üretim tarzı zaten felsefemizde var. O yüzden bu birliğe katılacak çiftçilerimize her türlü yardım ve desteğe hazırız. Benim aklıma ilk gelenler, eğer uygun görülürse, EM sertifikası ve/veya bayrağı verebiliriz. Veya yeni üyeler kaznamak için yapılacak toplantılarınızda (Halil Beyin bahsettiği köy toplantısı) isteyenlere ücretsiz olarak Doğal tarıma başlama paketi dahilinde ilk birkaç litre EMA ürünü verebiliriz. Başka aklınıza gelenler varsa lütfen çekinmeden öneriniz.


Düzenleyen Dogasever : 06-05-2010 saat 11:58 Neden: ekleme
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön