View Single Post
Eski 05-05-2010, 18:43   #1
meymun
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 80
Somonlu Pilav

2 bardak pirinç
2 dilim ithal somon
3-4 jumbo karides
2 bardak su,
Bir limon suyu
tuz ve balıklar yağlı olduğu için normalden daha az tereyağ

Pirinçleri suda birkaç saat bekletin. Su ve somonları bir tencerede haşlayın. Bu sırada yıkadığınız pirinci pilav tenceresinde yağı eritip kavurmaya başlayın. Somonlar 10 dakikada yenilebilir duruma geliyor. Kavrulmuş pirincin üzerine somanların kaynar suyunu ve limon suyunu ekleyip kapağını kapatın.
Daha önceden haşlayıp kabuklarını soyduğunuz karidesleri ve somonları parçalayıp pişmekte olann pilava katın.


Bu pilavi restoran sahibi bir arkadaş deniz mahsüllü pilav olarak anlatmıştı. Ben de hamsili pilav oluyor da neden somonlu pilav olmasın diyerek yaptım.

Siz asla yapmayın iğrenç bir şey. Mahalledeki, kediler dahi, yemedi.

meymun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön