View Single Post
Eski 29-12-2006, 10:00   #6
Sebahattin Sargın
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Dondurulmuş Patates Nasıl Kızartılmalıdır?

Fritözün yağ çizgisine kadar doldurulan yağ, 180 C' ye kadar kızdırılmalıdır. Dondurucudan çıkartılan patates çözülmeden, kızartıcı sepetin yarısına kadar konur. Bu orandan fazla konulan ürün, dondurulmuş patatesin fazla yağ çekmesine ve geç pişmesine neden olur.

Kızartma işlemi başladıktan kısa bir süre sonra (10-15 sn) sepet yağdan çıkartılarak hafifçe sallanıp tekrar fritöz içine bırakılır ve 180 C'de toplam 3-4 dakika kızartma yapılır. Kızartma işlemi sona erdikten sonra yağın süzülmesi beklenir. Ayrıca dondurulmuş patatesler önceden 250 C'ye kadar ısıtılmış fırında ara ara çevrilerek kızartılabilir.

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön