View Single Post
Eski 28-12-2006, 21:26   #5
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Dondurulmuş enginar

Dondurulmuş enginar

Her sene mevsimi geçmeden enginar dondururum. Yöntemim de şu.

Enginarları etli yemeklik, zeytinyağlı yemeklik veya dolmalık olarak ayıklar, doğrar ve yıkarım. Doğradığım enginarları kararmamaları için limonlu-unlu suya koyarım.

Tencerede haşlama suyu kaynatırken içine limon da sıkarım bu enginarlarımın hiç renginin bozulmamasını sağlar. Tuzlu ve limonlu suda 2 dakika tuttuğum enginarları, kevgirle tencereden alır ve hemen soğuk suya aktarırım. Daha sonra kağıt havluların üzerine enginarları çıkarırım ve kuruyunca da buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuya atarım.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön